ATELIER de Nutritie Holistica (Bran, 10-12 MARTIE 2017)

 
Asociaţia CESAN

CENTRUL DE EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE”

organizează

 

ATELIER

de

Nutriţie Holistică

(cu Reţete Culinare Terapeutice

din Bucătăria de Hrană Vie Vegetală

de tip raw-vegan)

 

Teorie şi Practică

 

la BRAN (Casa Christalină”),

în perioada 10 – 12 MARTIE 2017

 

TEORIE (Lector : Med. drd. Marian PARASCHIV – Medic ofiţer(r) ; Doctorand în Alimentaţia Naturală la „Institutul Naţional de Sănătate Publică” Bucureşti, „Catedra de Igienă şi Ecologie Medicală” ; Formator nutriţie la „Centrul Naţional Postuniversitar de Perfecţionare în Domeniul Sanitar al Ministerului Sănătăţii” ; specialist Comunicare : consultant pentru diagnostic şi terapie prin biorezonanţă magnetică, nutriţie naturală, cauze psiho-emoţionale ale bolilor – prin abordare integrativ-spirituală a Medicinei pentru Viaţă, cu peste 20 de ani de experienţă în aceste domenii).

 

PRACTICĂ inter-activă (Psiholog & Nutriţionist :  Andreia CLAUDIUS, cu peste 20 ani de experienţă în Hrana Vie, Terapii cu Apă şi Post Total după metoda Valeriu Popa ; creatoare a numeroase Reţete de Hrană Vie, pe baza experienţei acumulate, inclusiv prin susţinerea unei activităţi de catering cu meniuri de Alimentaţie Naturală).

 

Manualul” de utilizare a corpului uman :

 

1. TEORIE :

ARGUMENTE (multiple) TEORETICE pentru practica în Alimentaţia Naturală de tip HRANĂ VIE VEGETALĂ – cea fără Carne şi Produse Animale / fără Foc / fără Chimicale şi Organisme Modificate Genetic (OMG).

De ce nu recomandăm „Hrana Vie” cu lactate, cereale cu gluten, soia etc. ?

De asemenea, pe parcursul prezentărilor teoretice, vor fi abordate şi subiecte referitoare la :

– Sănătatea FICATULUI, cheia sănătăţii organismului : metode practice cu rezultate în detoxifierea ficatului şi eliminarea pietrelor de la ficat şi vezica biliară.

– Nutriţia optimă în Bolile Metabolice (Diabet etc.) şi Remedii Naturale pentru aceste dis-funcţii.

Super-remedii de întărire a Sistemului Imunitar.

Colesterolul şi homo-cisteina (noul „colesterol rău”).

– Surse ideale de vitamine, minerale și enzime.

– Surse de colagen şi importanța acestuia pentru sănătate și re-întinerire.

Super-alimente.

– Importanţa APEI (şi, în general, al lichidelor) pentru organism – cu noţiuni simple şi clarificatoare despre pH, POR (Potenţial de Oxido-Reducere), PPM,  postul cu apă distilată, etc.

 

2. PRACTICĂ (inter-activă) :

DEMONSTRAŢII PRACTICE cu DEGUSTARE a unor Preparate Naturale din Hrana Vie Vegetală (de tip „raw-vegan”) – din produse vegetale cultivate predominant în Spaţiul Românesc – pentru Mic dejun, Prânz şi Cină :

 

APERITIVE : Pate-uri din Cereale cu conţinut scăzut în gluten ;

FELUL I : Ciorbe, Pâine Naturală (Azime) ;

FELUL II : Chifteluţe, Sărmăluţe, Pizza, Salate „a-boeuf” etc. ;

DESERTURI : Bomboane de ciocolată, Raffaello, Tarte/Torturi, Plăcinte etc.

 

3. Întrebări şi răspunsuri.

Cursanţii vor primi materialul in format electronic al cursului, cu teoria prezentată şi reţetele experimentate, alături de alte reţete de acest tip, inclusiv de trecere la hrana vegetală fără foc (şi fără produse animale – lactate, carne, ouă, precum şi fără anumite alimente „la modă”, dar nu foarte sănătoase, precum soia, făinoase etc.).

 

PERIOADA : Vineri, 10 MARTIE ora 17.00 – duminică, 05 MARTIE 2017, ora 13.00.

CAZARE : camere (3)  cu pat dublu , un pat suplimentar şi  baie proprie.

LOCURI : maxim 9 persoane.

 

PROGRAM ATELIER :

VINERI :

ora 17.00 : Deschiderea Atelierului + Teorie și Practică + pregătirea Cinei.

 

SÂMBĂTĂ :

ora 8.30 : Scurt program de Gimnastică de înviorare.

ora 9.00 : Micul dejun (parte practică).

ora 10.00 : Prezentare Teorie.

ora 12.30 : Pregătirea Prânzului (parte practică).

ora 13.30 : Prânzul.

Pauză de odihnă (ora 14.00 – 16.00).

ora 16.00 : Continuare Atelier – Prezentare Teorie.

ora 18.00 : Cina (parte practică).

ora 19.30 : Vizionare filme documentare tematice.

 

DUMINICĂ :

ora 8.30 : Scurt program de Gimnastică de înviorare.

ora 9.00 : Micul dejun (parte practică).

ora 10.00 : Întrebări și Răspunsuri.

ora 13.00 : Închiderea Atelierului.

 

Investiție: 500 lei-pers.

Copiii – gratuit

Pentru înscrieri, rezervări şi alte detalii :

Telefon : 0723.50.20.17.
E-mail : cesan.christalin@gmail.com